DIARI DE GIRONA – Le festival a organisé hier une cérémonie de remise de prix qui a également récompensé le célèbre Peter Dinklage, pour son rôle dans le film « American Dreamer » du réalisateur Paul Dektor.

La pel·lícula francesa En fanfaredel cineasta Emmanuel Courcol, va ser ahir al vespre reconeguda amb el Corall d’Or del Festival Internacional de Cinema de Begur. La cinta, que fa tot just unes setmanes va rebre el premi del públic del Festival de Cinema de Sant Sebastià, explica la història d’un director d’orquestra de renom internacional que viatja pel món fins que, per casualitat, s’assabenta que va ser adoptat i descobreix l’existència d’un germà petit que treballa a la cafeteria d’una escola i toca el trombó a una petita banda de música a punt de desaparèixer. L’amor per la música serà, al final, un nexe que unirà als dos protagonistes del tercer film de Courcol.

En la categoria de millor guió, el festival ha decidit reconèixer enguany la parella formada per Christel Henon i Gilles Legardinier pel seu treball a Complètement Cramé (El mayordomo inglés), una producció francoluxemburguesa protagonitzada per Fanny Ardant i John Malkovich

Pel que fa a la interpretació, el certamen va voler reconèixer el paper del mediàtic Peter Dinklage, conegut per haver donat vida a Tyrion Lannister a la sèrie d’HBO Joc de Trons, a la pel·lícula estatunidenca American Dreamer. En aquesta pel·lícula, firmada per Paul Dektor, Dinklage es posa en el paper d’un home que lluita sense treva per tal que els seus somnis es facin realitat. 

El certamen begurenc també va distingir ahir a la nit, en el transcurs de la gala de clausura, la pel·lícula Marinette de Virginie Verrier, que es va quedar amb el Premi La Mirada Femenina, un reconeixement que, en l’apartat de curtmetratges, es va quedar la catalana Núria Mayol per Dec ser jo. 

El premi al millor curtmetratge va recaure en Petit Bras del director francès Simon Hubert. En la categoria de curtmetratges, també va rebre un guardó la jove realitzadora espanyola Sara Valbuena per Match, un treball que reflexiona sobre el paper de les aplicacions de cites i les relacions sexoafectives en el món modern. El curtmetreatge italià Prova d’Amore, de Denis Nazzari, va rebre el premi Mediterràniament.

L’actor Julián López, conegut per protagonitzar comèdies taquilleres com Superlópez o Operación Camarón, i el director de la reeixida Casa en flames, el català Dani de la Orden, van rebre el Premi d’Honor del festival. També van rebre una distinció Laurie Sparham (Premi Josep Carreras); Virginie Verrier (Premi Internacional Empordà) i l’actriu Ainara Elejalde (Premi New Talent). 

D’altra banda, el Parador d’Aiguablava va acollir al matí la celebració del desè aniversari del festival. L’acte va estar presidit pel Ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu, i va comptar amb la participació de l’alcaldessa de Begur, Maite Selvas, que va reinvindicar que el festival és un esdeveniment que ja s’ha consolidat com «una cita ineludible» per als amants del setè art a la Costa Brava. En aquest mateix acte, es va lliurar el Premi de la Indústria del Festival a l’exhibidor Pere Aumedes, en reconeixement a la seva destacada trajectòria en la promoció del cinema.

TICKETS & PROGRAM