El film britànic A Gaza Weekend (Un cap de setmana a Gaza), del realitzador Basil Khalil, serà el gran protagonista de la sessió inaugural de la novena edició del Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava. Aquesta és la història, en clau de comèdia, d’un periodista britànic que intenta escapar d’Israel després que l’ONU imposi restriccions al trànsit aeri i marítim a causa de la propagació d’un virus. Una mirada sobre el conflicte entre Palestina i Israel, que incideix amb l’enfrontament de cultures, mitjançant un anàlisi polític i social que esdevé una eloqüent sàtira. 

Des del Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava volem donar veu a cineastes internacionals, doncs el cinema és i ha de seguir sent una gran eina de comunicació i debat. Des de la ficció també es poden analitzar conflictes internacionals, sigui quin sigui el seu gènere. Malgrat que la comèdia, a vegades, es confon amb una imatge menys profunda i rigorosa, el cert és que mitjançant elements propis del gènere còmic, podem arribar molt lluny en la necessitat de debatre. Respectant la llibertat d’expressió és quan la cultura cobra tot el seu sentit.

Creiem en l’art i la cultura com a pont indestructible per fomentar la pau. I és que com deia el gran Federico Fellini: «l’art potser no resol els problemes, però sí els planteja». 

Us esperem aquest dimecres, 11 d’octubre, a la inauguració de la nova edició del Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava.

19,00h Cinema Casino

Sessió Inaugural i lliurement del “Premi New Talent” a Zoe Bonafonte, “Premi de la Indústria “ a Jordi Daura i “Premi Internacional d’Honor Empordà” a Brigitte Diaz del Festival Cine Horizonte de Marsella.

  • Projecció del curtmetratge Sisè Primera, d’Albert Carbó.
  • Projecció de la pel·lícula inaugural A Gaza Weekend (Un cap de setmana a Gaza), de Basil Khalil.