EL PUNT AVUI – 2 Octubre 2023

 El Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava, que s’inaugurarà el 10 d’octubre amb el film britànic ‘A Gaza Weekend (Un cap de setmana a Gaza)’, del realitzador Basil Khail, se celebrarà fins al 15 d’octubre

 El director Javier Fesser i Brianetor, el protagonista de ‘Campeonex’, la productora Valérie Delpierre, són els convidats de luxe que seran al festival

JORDI CAMPS I LINNELL – BEGUR

La novena edició del Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava ofereix una àmplia programació amb el millor cinema de comèdia. Del 10 al 15 d’octubre, Begur tornarà a convertir-se en la capital del cinema còmic, i ho farà amb un gran ventall de projeccions i activitats paral·leles, destinades a totes les edats.

El film britànic A Gaza Weekend (Un cap de setmana a Gaza), del realitzador Basil Khail és l’escollit per a protagonitzar la sessió inaugural del festival. La història d’un periodista britànic que intenta escapar d’Israel després que l’ONU imposi restriccions al trànsit aeri i marítim a causa de la propagació d’un virus, és una punyent i divertida comèdia que obrirà l’edició d’enguany i ho farà per la porta gran.

La secció oficial inclou la delirant Juste Ciel!, de Laurent Tirard, protagonitzada per unes monges molt peculiars; el film nord-americà Weird: The Al Yankovic Story, d’Eric Apple, que protagonitzat per Daniel Radcliffe (l’inoblidable Harry Potter) i Evan Rachel Wood, ens explica la història del músic i humorista Al Yankovic. També forma part de la Secció Oficial Première la comèdia canadenca The End of the Sex, de Sean Garrity, sobre les pressions de la paternitat i l’edat adulta. Tanmateix, la representant francesa de la secció oficial és Les choses simples, comèdia dirigida per Éric Besnard i protagonitzada per Lambert Wilson i Grégory Gadebois, que radiografia la història de dos homes antagònics. També comptarem amb la presència de l’equip tècnic i artístic de la pel·lícula espanyola Matusalén, la història d’un raper de 44 anys, dirigida per David Galán Galindo, i protagonitzada per Julián López i Miren Ibarguren, entre altres. Finalment, la Secció Panorama pojectarà el film xilè Proyecto Fantasma, de Roberto Doveris, que serà presentada pel director de la Mostra Fire, Antoine Leonetti.

Convidats de luxe

Javier Fesser, director de Campeonex, la segona part de Campeones, serà un dels convidats més destacats d’aquesta edició del festival. El realitzador espanyol estarà present per recollir el Premi d’Honor del Festival i per presentar una projecció especial del film, acompanyat per un dels seus intèrprets, Brianeitor, també protagonista d’un documental que es podrà veure dins la Secció Oficial Première. La productora Valérie Delpierre serà l’altra gran convidada del festival, en reconeixement a la seva gran tasca produint títols com Las niñas i La maternal –ambdues dirigides per Pilar Palomero–, Estiu 1993, de Carla Simón, i 20.000 especies de abejas, d’Estibaliz Urresola Solaguren, film preseleccionat com a candidata espanyola per a la propera edició dels Oscar.

Homenatges

Entre els homenatges d’aquesta edició, destaca el tribut al influent i cabdal cineasta català Francesc Rovira-Beleta i la projecció de l’emblemàtica Los Tarantos (1963), meravellosa crònica sobre el feroç enfrontament entre dues famílies gitanes de Barcelona. El reconeixement a un dels cineastes catalans fonamentals, es completarà amb la celebració d’un vermut juntament la família Rovira-Beleta. Amb el seu afany per recuperar grans clàssics, aquesta edició del Begur Costa Brava Film Fest també retrà homenatge a dues figures icòniques del cinema universal: Cary Grant i Audrey Hepburn, protagonistes del clàssic immortal Charada, l’excepcional comèdia de suspens que va perpetrar el gran Stanley Donen l’any 1963. El cineasta francès Jean-Pierre Jeunet (Delicatessen, Amélie, Alien Resurrection) serà el protagonista del darrer dels homenatges d’aquesta edició, mitjançant la sessió de cloenda, que inclourà la projecció de L’extravagant voyage du jeune et prodigieux T.S. Spivet. Paral·lelament, el llegendari Federico Fellini també serà motiu d’homenatge amb l’exposició de fotografia als carres de Begur.

Activitats paral·leles

La programació del la novena edició del Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava la completen les Seccions La Mirada Femenina -que inclou un dinar-col·loqui-, Aules de Cinema, El Festival de les nenes i els nenes -per a les escoles de Begur i Esclanyà- i Mediterràniament, la Sessió Continua “Begur de Cine” i la Sessió Begur Screenings, vermut amb presentació del llibre “El universo de Ana Mariscal”, el concert “Un recital de pel·lícula”, a càrrec de Dimitra Sioras, i Música i Pel·lícules, amb DJ Jordi Cané & Joan Lluís, i el Trekking visites de pel·lícula.