El divendres 14 de juliol el Festival Internacional de Cinema de Begur va anunciar la novena edició, que se celebrarà aquest 2023, del 10 al 15 d’octubre.

El festival va presentar la seva imatge oficial, dedicada al cineasta Federico Fellini, a qui el certamen dedicarà una exposició que ja es pot veure als principals carrers del centre històric de Begur.

El festival proposa per a aquesta edició pel·lícules internacionals inèdites a les sales de cinema a Espanya, dins de la secció oficial, un apartat de pel·lícules infantils que podran veure els alumnes de les escoles de Begur i Esclanyà, una secció internacional de curtmetratges i una altra dedicada als homenatges a directors i actors i actrius del cinema de comèdia.

Durant la celebració del festival també es presentarà, per primer cop, el resultat dels treballs del Taller de Cinema que han realitzat les escoles de Begur i Esclanyà projectant els 2 curtmetratges que s’han rodat durant l’any.

A l’acte de presentació oficial de la imatge, el festival va fer entrega del Premi de guió de curtmetratge en versió original catalana, a la guanyadora del concurs que el certamen va convocar en la passada edició. La guanyadora, Cris Gambín, va recollir el premi de mans de l’alcaldessa de Begur, la Sra. Maite Selva.

Comptem amb la presència de, a més de l’alcaldessa del municipi, la directora del festival, Clara Dato, el president del comitè de selecció Oti Rodriguez Marchante, el director artístic del festival Santi Lapeira i l’escultora Concep Gual, autora del Corall d” Or, el guardó del palmarès que distingeix la millor pel·lícula, així com patrocinadors i col·laboradors del festival.