RADIO CAPITAL | 15 setembre 2023

Del 10 al 15 d’octubre Begur tornarà a convertir-se en la capital del cinema còmic

La novena edició del Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava oferirà una àmplia programació amb el millor cinema de comèdia. Del 10 al 15 d’octubre Begur tornarà a convertir-se en la capital del cinema còmic. I ho farà amb un gran ventall de projeccions i activitats paral·leles, destinades a totes les edats. L’octubre a Begur és sinònim de cinema i el municipi s’omplirà amb sis dies amb el millor cinema de comèdia.

El film britànic “A Gaza Weekend”, del realitzador Basil Khail, és l’escollit per a protagonitzar la sessió inaugural del festival. És la història d’un periodista britànic que intenta escapar d’Israel després que l’ONU imposi restriccions al trànsit aeri i marítim a causa de la propagació d’un virus. Una punyent i divertida comèdia que obrirà l’edició d’enguany i ho farà per la porta gran.

Seccions oficials Première i Panorama

La secció oficial inclou la delirant “Juste Ciel!”, de Laurent Tirard, protagonitzada per unes monges molt peculiars; el film nord-americà “Weird: The Al Yankovic Story”, d’Eric Apple, protagonitzat per Daniel Radcliffe i Evan Rachel Wood, explica la història del músic i humorista Al Yankovic.

També forma part de la secció oficial Première la comèdia canadenca “The End of the Sex”, de Sean Garrity, sobre les pressions de la paternitat i l’edat adulta. Tanmateix, la representant francesa de la secció oficial és “Les choses simples”, comèdia dirigida per Éric Besnard i protagonitzada per Lambert Wilson i Grégory Gadebois, que radiografia la història de dos homes antagònics.

També es comptarà amb la presència de l’equip tècnic i artístic de la pel·lícula espanyola “Matusalén”, la història d’un raper de 44 anys, dirigida per David Galán Galindo i protagonitzada per Julián López i Miren Ibarguren, entre altres. Finalment, la secció Panorama ens permetrà gaudir del film xilè “Proyecto Fantasma”, de Roberto Doveris, que serà presentat pel director de la Mostra Fire, Antoine Leonetti.

Convidats de luxe

Javier Fesser, director de l’exitosa “Campeonex”, serà un dels convidats més destacats d’aquesta edició del festival. El realitzador espanyol estarà present per recollir el Premi d’Honor del Festival i per presentar una projecció especial del film, acompanyat per un dels seus intèrprets, Brianetor, també protagonista d’un documental que es podrà veure dins la secció oficial Première.

La productora Valérie Delpierre serà l’altra gran convidada del festival en reconeixement a la seva gran tasca produint títols com “Las niñas” i “La maternal” -ambdues de Pilar Palomero-, “Estiu 1993” de Carla Simón, i “20.000 especies de abejas” d’Estibaliz Urresola Solaguren, film preseleccionat com a candidata espanyola per a la propera edició dels Oscar.

Entre els homenatges d’aquesta edició destaca el tribut a l’influent i cabdal cineasta català Francesc Rovira-Beleta i la projecció de l’emblemàtica “Los Tarantos” (1963): una crònica sobre el feroç enfrontament entre dues famílies gitanes de Barcelona, “Els Tarantos” i “Els Zorongos”, i un film que va ser candidat a l’Oscar al millor film de parla no anglesa. El reconeixement a un dels cineastes catalans fonamentals es completarà amb la celebració d’un vermut juntament la família Rovira-Beleta.

Amb el seu afany per recuperar grans clàssics aquesta edició del Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava també retrà homenatge a dues figures icòniques del cinema universal: Cary Grant i Audrey Hepburn, protagonistes del clàssic immortal “Charada”, l’excepcional comèdia de suspens dirigida per Stanley Donen l’any 1963.

El cineasta francès Jean-Pierre Jeunet (“Delicatessen”, “Amélie”, “Alien Resurrection”) serà el protagonista del darrer dels homenatges d’aquesta edició mitjançant la sessió de cloenda, que inclourà la projecció de “L’extravagant voyage du jeune et prodigieux T.S. Spivet”. Paral·lelament, el llegendari Federico Fellini també serà motiu d’homenatge amb l’exposició de fotografia als carrers de Begur (carrers Sant Pere i Bonaventura Carreras).

Altres activitats

La programació de la novena edició del Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava la completen les seccions La Mirada Femenina -que inclou un dinar-col·loqui-, Aules de CinemaEl Festival de les nenes i els nens -per a les escoles de Begur i Esclanyà- i Mediterràniament, la sessió contínua Begur de Cine i la sessió Begur Screenings, un vermut amb presentació del llibre “El universo de Ana Mariscal”, el concert “Un recital de pel·lícula” a càrrec de Dimitra Sioras, Música i Pel·lícules amb DJ Jordi Cané & Joan Lluís, i el Trekking visites de pel·lícula.

Les entrades ja estan a la venda al web del festival. La venda anticipada de les entrades de cada sessió es tancarà 90 minuts abans del seu inici. Les entrades per a les sessions no exhaurides es podran adquirir a taquilla 30 minuts abans de l’inici de cada sessió. A més, també es podrà adquirir un abonament per a totes les sessions del festival. Tota la programació del Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava es pot consultar aquí.