El Cinèfil · Per Joan Ramon Armadàs

El certamen se celebra del 7 al 12 d’octubre i s’amplia amb col·laboracions amb les escoles del municipi i el Festival de Sitges

El compte enrere per la 8a edició del Festival Internacional de Begur Costa Brava ha començat. La presentació del pòster amb una imatge espectacular de l’actriu Ingrid Bergman ha vingut acompanyada de l’anunci de les dates del certamen: enguany se celebra del 7 al 12 d’octubre.

En un acte de presentació als peus del castell de la localitat, l’alcaldessa de Begur, Maite Selva, ha recordat que aquest és un “municipi de pel·lícula” i que els organitzadors del festival “cada any ens sorprenen amb noves iniciatives i mai en tenen prou”. Selva també ha subratllat que com a ajuntament els interessen molt iniciatives com el festival de cinema i que desitja que el camí iniciat fa ja 8 anys continuï donant fruits durant molts més anys.

La directora del Festival Internacional de Begur Costa Brava, Clara Dato, ha volgut destacar que el festival cada cop va més enllà del cinema i s’ha convertit en un esdeveniment que aglutina tots els sectors del municipi. “Hem d’agrair la col·laboració de tots els implicats que són molts: des del comerç fins a les escoles passant per les entitats i bona part dels begurencs i begurenques”. Una altra de les novetats d’enguany és un nou disseny del trofeu, el corall d’or, obra de l’artista local Concep Gual.

Per la seva banda el director artístic de l’esdeveniment Santi Lapeira no ha revelat encara detalls de la programació però sí ha avançat que hi haurà un allau de preestrenes i aquesta edició tindrà un fort accent femení amb una jornada especifica dedicada al cinema dirigit per dones. Lapeira també ha explicat que enguany hi ha una molt bona collita de cinema europeu en clau de comèdia que de ben segur tindrà la seva traducció a la programació. L’últim detall que s’ha fet públic és que es retrà homenatge a la figura de l’actor José Luís López Vázquez, un habitual de la filmografia de Berlanga i un rostre imprescindible de la comèdia espanyola. A més, Begur estrena col·laboració amb el Sitges Festival Internacional de Cinema de Catalunya atorgant un premi al millor somriure que es vegi a la catifa vermella del certamen dedicat al cinema fantàstic i de terror que se celebra a les mateixes dates. Àngel Sala, director del Festival de Sitges, s’ha mostrat sorprès per l’impuls i la vitalitat del Festival de Begur i encantat de fer xarxa amb aquest certamen,