El Festival Internacional de Cinema de Comèdia de Begur tanca una edició d’èxit amb un augment del 15% d’espectadors i amb la posada en marxa de la secció Aules de Cinema com a novetat, una secció a la que han participat les escoles de Begur, Esclanyà i l’escola Suïssa de Barcelona, amb curtmetratges realitzats per alumnes de cinquè curs, tutelats pels seus professors i professores. El festival va oferir dues projeccions gratuïtes als escolars de Begur i Esclanyà.

Els productors i directors Álvaro Longoria, Luis Manso, David Galán Galindo, Valèrie del Pierre, Nacho Lamarca, Fernando Hernández, Anna Manresa, o periodistes cinematogràfics com Albert Galera o J.R. Armadàs, Maria Güell, actors/ius com Kira Miró, Maria Pedraza, Carolina Yuste, Salva Reina (Premi d’Honor), Manu Fullola, Jasón Fernánez (protagonista del darrer treball de Pedro Almodóvar) Jelen Garcia i Elisa Hipólito (Campeonex) han visitat els festival i han compartit taules rodones i presentacions amb el públic o amb el professionals, a les trobades especialitzades.

La música ha estat també protagonista amb un concert de música i cinema a la plaça que va congregar més de mil persones, al llarg de tres hores de concert i un altre a la sala Crock. 

La secció la mirada femenina ha lliurat un premi d’honor a la productora Valérie Delpierre i ha projectat 12 curtmetratges amb participació femenina a la direcció, producció o escriptura de guió. De la pionera de la direcció cinematogràfica Ana Mariscal es va presentar un llibre a la sala B del Cinema Casino (El Universo de Ana Mariscal).

El festival ha homenejat al cineasta Rovira Beleta, amb vinculacions familiars amb Begur, amb la projecció en la seu 60è aniversari de la candidatura als premis Oscar de Hollywood, de la pel·lícula ‘Los Tarantos’ protagonitzada per Carmen Amaya.

La gala de lliurament del  palmarès del festival va ser conduïda pel cineasta i periodista J.R. Armadàs, editor i director de la revista El Cinèfil.

PALMARÉS

El jurats Luis San Narciso, Toni Mascaró, Sara Verjat, Pere Vall, Sergi Castells, Oti R. Marchante, Clara Dato i Santi Lapeira han decidit per unanimanitat que el palmarès del Festival Internacional de Cinema de Begur 2023 sigui aquest:

 • El Corall d’Or al millor llargmetratge és per : THE AL YANKOVIC STORY d’Eric Apple. Lliura el premi, la directora del festival, Clara Dato, i recull Nacho Lamarca Twelve Oaks Pictures.
 • El premi especial del jurat Mediterràneament per la seva cinematográfica memòria dels begurencs és per: TRAMUNTANA de Reginald Lathan. 
 • Premi al millor film experimental del Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya, és per ‘Mar.Nit.Escumera Blanca’ de Joan Vall Karsunke. 
 • Premi Interpretació masculina a Julián López per la construcció d’un personatge de comèdia amb valors humans i musicals a la pel·lícula ‘MATUSALÉN’ de David Galán.
 • Premi interpretació femenina a Valérie Bonneton per la seva interpretació al film JUST CIEL! 
 • Millor guió a Daniel Yáñez Khali i Basil Khalil per A GAZA WEEKEND. 
 • Millor curtmetrage SISÉ PRIMERA d’Albert Carbó.
 • Premi d’honor al director Javier Fesser.
 • Premi La Mirada Femenina a Valérie Delpierre per la seva trajectòria com a productora. 
 • Premi New Talent a Zoe Bonafonte.
 • Premi d’honor del festival a l’actor Salva Reina.
 • Premi d’honor Internacional Empordà a Brigitte Díaz.

Pel director artístic del festival, Santi Lapeira, “aquesta edició ha estat un èxit i confirma que l’especialització en el gènere de la comèdia, i el foment del públic infantil i donar visibilitat al treball de les dones al cinema, és una aposta que coincideix amb el nostre públic. Aquesta complicitat ens farà créixer encara més”.

El festival té posada la mirada des de avui mateix en la propera edició, “Volem celebrar el desè aniversari amb una gran edició, però ara toca donar les gràcies a tots els que fan possible el festival i a l’Ajuntament de Begur i especialment al públic.” ha declarat la directora del festival Clara Dato.